2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megtömte a fogyasztóvédelem bukszáját az állam a Black Friday-reForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-11-19 06:05:03
Címkék: Bihari hírek
A vásárlási roham első nagy hullámának webes próbavásárlásaira másfélszeres pénzt kapott a fogyasztóvédelem.

 

A fogyasztóvédelmi törvény alapján az ellenőrök próbavásárlást végezhetnek a különféle szolgáltatóhelyeken, például a boltokban, vendéglátóhelyeken, és persze a webáruházakban is. A netes próbavásárlásokra tavaly a fogyasztóvédelem 1 millió forintot fordíthatott, ezt most megemelték 1,5 millióra. A miniszteri utasítás éppen az első nagy Black Friday nagy napján, november 16-án lép hatályba – írta a Blokkk.com.

Bár az összeg nem tűnik jelentősnek a webkereskedelem 500 milliárdos forgalmához képest, valójában forgatott pénzről van szó – próbavásárlásokról lévén szó a fogyasztóvédelem ugyanis a vásárlás után visszakéri az összeget. Bár a pénz átlagos forgási sebessége nem ismert, az összeg megemelése garantálja, hogy a tavalyinál több webáruházban tudnak próbavásárlásokat tartani a fogyasztóvédelem munkatársai.

A korábbi évek gyakorlatával szemben már nem készülnek a nyilvánosság számára részletes beszámolók a fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről, emiatt a próbavásárlások száma nem ismert. A próbavásárlás az egyik leghatékonyabb eszköznek számít a fogyasztóvédelmi ellenőrzésekben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!