2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóváForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-11-19 06:36:25
Címkék: Bihari hírek
A G7 számításai szerint könnyen lehet, hogy már nem Csányi Sándor a leggazdagabb magyar.

 

Miután lezárult az a még februárban bejelentett tőzsdei tranzakció, amely keretében Mészáros Lőrinc legfontosabb vállalkozásait (részben) a szintén hozzá köthető Opus Nyrt. részvényeire cserélte. Az ügyletnek a tőkepiaci mellett más hatás ais volt: a tranzakció során olyan vállalatokat is felértékeltettek egy nagy tanácsadócéggel, amelyek értékét korábban csak nagyságrendileg lehetett megbecsülni. Ezzel a Mészáros-birodalom újabb elemei váltak forintban is kifejezhetővé - írja a G7.

A lap számításai szerint Mészáros Lőrincnek csak azokban a cégekben közel 300 milliárd forintja van, amiknek mostanra ismertté vált az értéke.

Ez azonban persze továbbra sem minden, hiszen a Mészáros-vagyon egy jelentős (a földek és más ingatlanok, az egyéb vélhetően hozzá köthető magántőkealapok, az egyelőre megtartott több tucatnyi cég, az ingóságok, a külföldi vállalkozások és a focicsapatok) jelentős része továbbra is egy nagyon nehezen átlátható céghálóban van elrejtve, így ezek értékét még nagyságrendileg sem könnyű megbecsülni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!