2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Múzeum lesz a fedezete a BMW-hitelnekForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-11-22 06:26:42
Címkék: Bihari hírek
Debrecen a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központot ajánlotta fel fedezetként a BMW-gyár felépítéséhez szükséges, 44 milliárd forintos hitelhez.

 

2006 szeptemberében nyílt meg Debrecenben a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ. A város 3 milliárd forintot adott a háromszintes galériára, amely a legnagyobb hazai vidéki kiállítóhely lett, írja a hvg.hu.

Most újra napirendi pont lett a Modem a debreceni közgyűlésben: ezt az épületet ajánlotta fel ugyanis a város fedezetként a BMW-gyár felépítéséhez szükséges, 44 milliárd forintos hitelhez. Az erről szóló javaslatot a polgármester, Papp László nyújtotta be, és a közgyűlés már meg is szavazta.

A hvg.hu megkereste az önkormányzatot, hogy megtudják, miért volt szükség az állami garanciavállalás mellett a hitelfedezetre. Azt a választ kapták, hogy az állami garanciavállalás csak akkor nem számít – az uniós szabályok szerint – tiltott támogatásnak, ha a kormány a hitel 80 százalékát állja, a maradék 20 százalékot pedig önrészként az önkormányzat vállalja. Így esett a választás arra az épületre, amelyben a Kölcsey Központ és a Modem van, a hitelszerződés lejártáig arra kerül a jelzálog.

(Borítókép: A debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ épülete 2014. április 24-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!