2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Idén kimagaslóan teljesít az építőiparForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2018-11-22 06:51:41
Címkék: Bihari hírek
Idén kimagaslóan teljesít az építőipar mind a keresleti, mind a kínálati oldalt tekintve - mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) által szervezett VI. Ingatlanfejlesztési napon az MTI-nek kedden Budapesten.

A helyettes államtitkár szerint ezt mutatja az is, hogy a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó 2018. egészére 1,7 milliárd euróra becsüli a magyarországi ingatlanbefektetések értékét, amivel Magyarország a régiós piacon felzárkózott a második helyre Csehország mellé, a továbbra is első helyen álló Lengyelország után.
Pomázi Gyula szerint az építőipar versenyképességének növeléséhez jelentős átalakulásra van szükség, például az új technológiai megoldások elterjedésére, amit a kormány is támogat. Az idén az építőipari cégek eszközeinek korszerűsítésére irányuló pályázat keretösszegét 16 milliárd forintra emelték. A helyettes államtitkár szerint ez a pályázat az építőipari cégeknél olyan jellegű korszerű hatékony termelési környezet kialakítását szolgálja, amely az erőforrás hiánytá pótolni tudja, így az építőiparban tevékenykedő vállalkozások hatékonyabbá, versenyképesebbé válhatnak.

 

Illusztráció.Forrás: Origo

Takács Ernő az IFK elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az ingatlanbefektetők sikeresnek ítélik a 2018-as évet, és a magyar makrogazdasági számok tükrében az építőiparban további bővülésre számítanak. Megjegyezte, a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó becslését véve alapul az elmúlt három évben (2016-2018) az ingatlanbefektetési tranzakciós volumen megközelítette a 5 milliárd eurót Magyarországon. Az MTI kérdésére válaszolva, hogyan értékeli a magyar befektetők arányának növekedését a piacon Takács Ernő elmondta, egészséges stabilitást ad a magyar piacnak, hogy a korábbi időszaktól eltérően idén a magyar befektetők aránya 50 százalékról, 58 százalékra emelkedett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!