2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Lecseréli kötelezõ biztosítását?Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2008-11-03 12:32:26
Évente egyszer van lehetõségünk arra, hogy GFB szerzõdésünket átvigyük másik biztosítóhoz. A biztosítók október végén hozzák nyilvánosságra következõ évi díjtáblázataikat, így ha kedvezõbb ajánlatot találunk, november hónap folyamán (de december 31-re) felmonhatjuk szerzõdésünket, majd december végéig kell megkötnünk az új szerzõdést.

Alapesetben a biztosítóváltás nem egyszerû folyamat, sokmindenre kell odafigyelnünk, és egy esetleges hiba kellemetlen következményekkel járhat. Elõször is a biztosítók díjtáblái olyan bonyolultak, hogy azt egy szakember is csak nehezen tudja értelmezni, így a következõ évi díjak pontos meghatározása szinte lehetetlen. Továbbá figyelni kell arra, hogy a megfelelõ tartalmú felmondásunk igazoltan beérkezzen a biztosítóba december 1-ig, az új szerzõdést pedig december 31-ig kell megkötnünk. Tennivalóink még ekkor sem érnek véget, a következõ év elejénrégi biztosítónktól be kell szereznünk kártörténeti igazollásunkat, és azt - szintén ugazoltan - el kell juttatnunk az új biztosítónkhoz.

Mindenezektõl a kellementlenségektõl azonban megkímélhetjük magunkat, ha online alkusz szolgáltatását vesszük igénybe. Így pár perc alatt könnyedén megtudhatjuk az össszes biztosító következõ évi díjajánlatát, kiválaszthatjuk közülük a legmegfelelõbbet, majd egyetlen fax megküldésével tennivalóink végére is értük - minden mást azt alkuszcég intéz helyettünk.

Az internetes biztosítóváltásnak tehát több elõnye is van a saját ügyintésézhez képest: tennivalóink sokkal egyszerûbbek, hiszen azokat szakemberek végzik el helyettünk, szinte semmit nem ronthatunk el, így végig biztonságban vagyunk, és nem utolsósorban a több ezer (vagy akár több tízezer) forintos díjkülönbözetet még tovább is növelhetjük az online kedvezményekkel - és mindezekért egyetlen forintot sem kell fizetnünk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!