2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Drágább lesz jövőre a papírForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-12-02 15:33:33
Címkék: Bihari hírek
Jelentősen emelkedhet majd 2019-ben a papír ára, így az újságoktól a csomagolóanyagokig minden nyomdaipari termék drágább lehet – írja a Népszava. A lap szerint idén már egyszer átlagosan 5-7 százalékkal emelkedett a nyomdaipari termékek ára, és még idén lehet egy ugyanekkora emelkedésre számítani, majd 2019-ben várhatóan tovább drágulnak, sőt történelmi csúcsra emelkednek a papírárak.

Az elmúlt években egyre csökkent a papír iránti kereslet, aminek hatására a papírgyártók 4-5 százalékkal kisebb forgalmat tudtak bonyolítani, az országban pedig az elmúlt öt-hat évben úgy 6 millió tonnányi gyártókapacitást zártak be. A kereslet viszont, részben a nejlonzacskók kiváltására kínált papírzacskók terjedése miatt emelkedni kezdett, miközben a nyomdaipar is érzi az olyan nyomásokat, mint a munkaerőhiány, ezért meredeken emelkedni kezdtek az árak.

A cikk megjegyzi, hogy a legtöbb magyar újság, magazin és reklámújság import, leginkább skandináv papírt használ a nyomtatáshoz, de ettől függetlenül ezeket is rosszul érinti majd az áremelkedés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!