2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Jövőre a legjobb munkáltatói juttatások között a pénztári hozzájárulásForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2018-12-05 06:06:14
Címkék: Bihari hírek
Jövőre is a legjobb munkáltatói juttatások között lesz a pénztári hozzájárulás, a dolgozók számára kedvezőbb az adózása, mintha ugyanazt a pénzt fizetésként kapnák meg – közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (Pénztárszövetség).

A szövetség szerint a munkavállalók 65-70 százaléka fontosnak tartja, hogy a munkáltatója hozzájáruljon az öngondoskodásához, ezen belül az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári takarékoskodáshoz, ezért érdemes a juttatási csomagokat ezt figyelembe véve kialakítaniuk a munkáltatóknak.

 

Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnökeForrás: Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége

A közleményben Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnöke kifejti, hogy bár jövőre a dolgozók pénztári megtakarításaihoz adott munkáltatói hozzájárulások ugyanolyan mértékben adóznak majd, mint a bérek, azonban

az alkalmazottak adójóváírást vehetnek igénybe
nemcsak az egyéni befizetés, hanem a munkáltatói juttatás után is. Így ez az egyik legkedvezőbb juttatási forma marad jövőre is.

A Pénztárszövetséggel együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak tagjai az idén az első kilenc hónapban az egy évvel korábbinál 16 százalékkal többet, közel 42 milliárd forintot, havonta átlagosan 4,7 milliárdot tettek félre egyénileg. Kedvező, hogy a dolgozók takarékoskodásához hozzájáruló munkáltatók is növelték ebben az időszakban a befizetéseiket: 11 százalékkal 30 milliárd forintra. Ezzel a vállalatok havi átlagban 3,3 milliárd forinttal járultak hozzá a dolgozók megtakarításaihoz.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak összvagyona szeptember végén már meghaladta az 1.320 milliárd forintot, ami 3,1 százalékos emelkedés éves összevetésben. Az egy tagra jutó átlagos vagyon több mint 3 százalékkal 1,22 millió forintra nőtt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!