2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Fontos levelet küldött az OTP a SZÉP-kártyásoknakForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2018-12-06 19:53:08
Címkék: Bihari hírek
Jogszabályváltozás miatt a SZÉP-kártya-kibocsátóknak szerződést kell kötniük minden kártyabirtokosukkal. Az OTP Pénztárszolgáltató ezért a szerződéseket november végéig tértivevényes levélben postázta, a korábban regisztrált ügyfelek részére pedig e-mailben elküldte. Ez csaknem 1,2 millió szerződést jelent. A következőkben bemutatjuk, mi a teendő a megérkezett szerződésekkel, illetve mi tehetnek azok, akik valamilyen oknál fogva nem kapták volna meg a szerződésüket.

Az OTP Bank honlapján közölt információk szerint abban az esetben, ha valaki megkapta a postai tértivevényes levélben küldött szerződését, vagy megnyitotta az e-mailben kapott linken lévő OTP SZÉP-kártya szerződését, annak nincs további teendője, mert a szerződése 2019. január 6-án hatályba lép.
A jogszabályváltozás nem érinti a meglévő OTP SZÉP-kártyákat, azokkal továbbra is a megszokott módon lehet fizetni az elfogadóhelyeken.

Nem kapta meg a szerződését?
Amennyiben valaki még nem kapta meg OTP SZÉP-kártya szerződését postai vagy elektronikus úton, akkor az OTP Portálok felületen a belépést vagy a regisztrációt követően azonnal megtekintheti azt. A szerződést nem kell kinyomtatnia, aláírnia vagy beküldenie, mivel az a megtekintéstől számított 15 nap elteltével automatikusan elfogadottnak minősül.
Ha valakinek nincs lehetősége vagy nem kívánja a Portál felületet használni a szerződés megtekintésére, akkor a szerződését személyesen is átveheti bármelyik OTP bankfiókban.

Miért előnyös a kártyabirtokos számára a szerződés?
2019-től továbbra is zavartalanul használhatja OTP SZÉP-kártyáját az ország legnagyobb elfogadóhelyi hálózatában.
A két évnél régebben utalt, fel nem használt összeg ezentúl nem jár le, az megmarad a kártyabirtokos számláján. (Az OTP Pénztárszolgáltató a jogszabály alapján havi 3 százalékos díjat számít fel a 2 éve fel nem használt egyenleg után.)

Van plusz díja a szerződés megkötésének?
A szerződés létrejöttével a kártyabirtokosnak semmilyen fizetési kötelezettsége nem keletkezik. Az OTP Pénztárszolgáltató valamennyi kártyabirtokos számára díjmentesen megnyitja az egyedi számláit.

 

Miért nem kell aláírva visszaküldeni a szerződést?
A kormányrendelet azt írja elő, hogy a SZÉP-kártya-szerződés az átvétel napjától számított 15 nap elteltével automatikusan érvényessé válik, így nem kell azt visszaküldeni az OTP Pénztárszolgáltató részére.
Ebben az esetben az is átvételnek számít, ha az OTP Portálok felületéről letölti a saját szerződését.

Mi történik, ha valaki nem veszi át a szerződését 2019. január 5. előtt?
Ha 2019. január 5-ig nem veszi át a szerződését postai vagy elektronikus úton, akkor a határidő után a kártyájára már nem érkezhet új utalás, így a munkaadója nem tudja majd feltölteni a SZÉP-kártyáját.
Ettől kezdve arra lesz lehetőség, hogy a 2019. január 5-én rendelkezésre álló összeget költse el a kártyájáról.
Ha január 5-ét követően valaki mégis úgy dönt, hogy szeretne SZÉP-kártya-szerződést kötni, akkor ennek érdekében be kell fáradnia egy OTP bankfiókba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!