2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Több mint 300 óvónő hiányzik a rendszerből, szolgálati lakással sem lehet őket odacsábítaniForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-12-11 19:30:23
Címkék: Bihari hírek
Több mint 300 óvónő hiányzik a rendszerből, szolgálati lakással sem lehet őket odacsábítani

 

Összesen 319 állást hirdetnek óvodapedagógusoknak a közszolgálati állásportálon, a Közigálláson. Több tucat kisebb település keres óvónőt: a Fejér megyei Csőszön és a Hajdú-Bihar megyei Nagylétán két-két óvodapedagógust is felvennének a helyi óvodába, a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán és Péren, a Nógrád megyei Szendehelyen és Drégelypalánkon is van betöltetlen óvodapedagógusi állás – írta azt Eduline.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos nemrég bejelentette: a Magyar Falu program részeként az óvodai, bölcsődei dolgozóknak, önkormányzati pénzügyeseknek, jegyzőknek és körzeti megbízottaknak szolgálatilakás-lehetőséget kínálnának bizonyos településeken.

Balmazújvárosban a jelentkezőknek szolgálati lakást adnak, a más településekről ingázóknak útiköltség-térítést biztosítanak, sőt a nyelvvizsgával nem rendelkezőknek felkészítést is szerveznek. Szolgálati lakást ajánlott az óvodapedagógusoknak a Fejér megyei Bakonycsernye is, amely november közepéig várta a jelentkezőket.

Budapesten – ahol egyébként ötvenhat betöltetlen álláshely van az óvodákban – egyre több kerületben toldják meg az óvodapedagógusok bérét néhány tízezer forinttal. Ferencvárosban szeptembertől például bruttó 45 125 forinttal egészítik ki az óvodapedagógusok fizetését.
A II. kerületben is úgy döntöttek, megtoldják az önkormányzati óvodákban és bölcsődékben dolgozók bérét, amelynek az összege munkabértől függően havi 26-41 ezer forint, a kerületi lap beszámolója szerint erre 2018-ban összesen 100 millió forintot költenek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!