2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
160 ezer ingatlant adtak el az idén az országbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-12-28 20:50:08
Címkék: Bihari hírek
A magyar ingatlanpiac mintegy 160 ezer tranzakcióval zárhatja az évet, ami 3 százalékos növekedés 2017-hez képest - ezt közölte az Otthon Centrum (OC) legújabb becslésének adatait csütörtökön az MTI-vel.

Az ingatlanközvetítő  szerint 2018-ban a fővárosi agglomeráció városaiban található panellakások és a budai lakótelepek lakásai keltek el a legrövidebb idő, átlagosan kevesebb mint másfél hónap alatt.

A fővárosi agglomerációban 13 százalékkal nőtt a forgalom

Az OC adatai alapján a leghosszabb ideig a kisvárosok lakótelepein meghirdetett lakások tulajdonosai vártak vevőre, ahol átlagosan 3 hónap telt el az értékesítésig.

A cég adásvételei alapján a fővárosi belvárosi használt lakások közel 900 ezer forintos átlagos négyzetméteráron keltek el, ami 11 százalékos emelkedés a tavalyi évhez képest. A budai kerületek között a csúcstartó az I. kerület, ahol átlagosan 700 ezer forint felett alakult az átlagos négyzetméterár.

Vidéken a használt lakások Debrecenben drágultak a legnagyobb mértékben: 2018-ban több mint negyedével nőtt az ingatlanok átlagos négyzetméterára. A legdrágább vidéki város címét 2018-ban is Sopron vihette el, ahol 2018-ban átlagosan 375 ezer forintot kellett fizetni egy használt társasházi lakás négyzetméteréért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!