2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Rendbe rakják, megújítják a Nyugati téri aluljárótForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2018-12-28 22:15:31
Címkék: Bihari hírek
Megszűnik a bazári hangulat a Nyugati téri aluljáróban, a MÁV sorban mondja fel az előnytelen szerződéseket a boltok üzemeltetőivel. A metrórekonstrukcióval párhuzamosan várható az aluljáró és a tér teljes megújítása - tudta meg a Magyar Idők.

A MÁV megkezdte a Nyugati tér alatti, kezelésében lévő aluljárórészek rendbetételét. Munkatársai elbontották a már nem használt árusító bódékat, reklámtáblákat, lebontották az álmennyezetet, eltávolították a graffitiket, elvégezték a padló, az oldalfalak és a lépcsők vegyszeres takarítását, illetve az elkoszolódott, poros mennyezet ipari porszívózását – tudta meg a Magyar Idők. Az állami közlekedési társaság tájékoztatása szerint várhatóan 2019 első negyedévében végzik el a falfelületek, a mennyezet festését, a lépcsőkorlátok tisztítását, valamint a sérült lépcsőfokok és burkolatok javítását. Az is kiderült, hogy az aluljárókat sok helyen leszűkítő, kirakodóvásárokhoz hasonló üzletek bezárásával a fővároshoz és a MÁV-hoz méltatlan állapotok, az előnytelen szerződések megszüntetése volt a vasúttársaság célja.

 

2019 első felében teljesen megújul a Nyugati téri aluljáróForrás: Origo

A MÁV részéről azt is hozzátették, hogy jelentős lépéseket tettek az utaskiszolgálási színvonal javítása érdekében is, illetve egyeztetéseket kezdeményeztek a fővárossal, hogy az érintett aluljárószakaszok átfogó rendezése, további felújítása a közeljövőben megtörténhessen. Az aluljáróban a metrókijáratok is megújulnak.

A BKV a Metró Felújítási Projekt Igazgatóság révén a 3-as metróvonal infrastruktúra-rekonstrukcióját koordinálja. A Nyugati téri metróállomás az észak–déli metróvonal középső szakaszán található, a fővárosi közlekedési vállalat tájékoztatása szerint ennek a szakasznak az állomási rekonstrukciója a jelenlegi ütemterv szerint várhatóan 2020 második felében kezdődik, a déli szakasz felújítását követően. Az üggyel kapcsolatban további részleteket a Magyar Idők pénteki számából itt olvashat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!