2024. április 24. Szerda, György.
 
Új terveket készíttethet a kormány a Sorsok HázáhozForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-05 21:49:00
Címkék: Bihari hírek
Orbán Viktor Benjamin Netanjahuval tárgyalt, szóba került a múzeum is.

 

Orbán Viktor a hét elején Brazíliába látogatott, ahol részt vett Jair Bolsonaro brazil elnök beiktatásán. A kormányfő itt találkozott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel is, akinek tárgyalásaik során azt mondta: a magyar kormány hamarosan teljesen új tervekkel áll elő a Sorsok Házával kapcsolatban – írja a Magyar Narancs izraeli lapértesülésekre hivatkozva.

A Times of Israel emlékeztet, hogy a Sorsok Háza már a kezdetektől viták kereszttüzében áll, a kiállítás koncepciója ugyanis azt sugallja, hogy a magyarok nem is igazán felelősek a magyarországi holokausztért. A lap szerint decemberben a magyar kormány képviselői Jeruzsálemben jártak, ahol találkoztak az izraeli külügyminisztérium és miniszterelnökség képviselőivel is, hogy a Sorsok Házáról tárgyaljanak.

A múzeumot többen is bojkottálják, köztük nemzetközi holokausztkutatók és zsidó közösségek is, ugyanakkor az EMIH részt vesz a kiállítás kialakításában, sőt a múzeum egésze a szervezet tulajdonába került. Decemberben Netanjahu hivatala közleményt adott ki, amelyben azt írták, az izraeli kormány csak akkor járul hozzá a megnyitáshoz, ha annak koncepciója egybevág az általánosan elfogadott történelemszemlélettel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!