2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Néhol mínusz 15 fok is lehet hajnalbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-06 17:15:19
Címkék: Bihari hírek
Hideg idővel kezdődik a hét, néhol mínusz 15 fok is lehet, aztán fokozatosan enyhül a hideg. A héten többször várható csapadék, havazásra és ónos esőre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

 

Hétfőn általában derült, napos idő várható, de a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős marad az ég, majd estétől nyugat felől növekedni kezd a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, az esti óráktól északnyugaton helyenként már havazhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 10 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de néhol mínusz 15 fok körülire is hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 5 és 0 fok között alakulnak.

Kedden északnyugat felől egyre több helyen várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is eshet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 2 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas tájakon akár mínusz 15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 3 fok között alakul.

Szerdán több helyen és több alkalommal várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is hullhat. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű.

Borítókép: Jégcsapok a bokrok ágain a Balaton-parton Fonyódnál 2019. január 3-án. MTI/Varga György

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!