2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Erősödésnek indulhat a forintForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-07 22:30:19
Címkék: Bihari hírek
Hosszú idő után megtörhet a forint rossz sorozata és erősödésnek indulhat a külföldi valutákkal szemben. Az Equilor Befektetési Zrt. elemzői pozitív elmozdulást vetítenek előre az előttünk álló időszakra.

Fontos támasz közelében mozog az euró-forint jegyzése, a 321-es szint letörése esetén további forinterősödés jöhet, ez esetben már nem látható érdemi akadály 318-ig.

Továbbra is a szeptember óta tartó csökkenő trendcsatorna lehet az irányadó, miután többszöri próbálkozás után sem tört ki a jegyzés felfelé (azaz nem indult további romlásnak a hazai fizetőeszköz árfolyama), most az alsó trendvonalat közelítheti meg.

 

Forrás: MTI/Faluldi Imre

A dollár és a forint relációjában pedig a 280-as szintre érdemes a következő napokban figyelni, amelynek szignifikáns letörése további csökkenést (azaz forinterősödést) hozhat, ez esetben az emelkedő trendcsatorna alsó trendvonalát veheti célba az árfolyam, amit erősít a 200 napos mozgóátlag is 276,27-nél.
Ott majd ismét fordulat jöhet, és emelkedés indulhat, de rövid távon most komoly esély mutatkozik a 3-4 forintos erősödésre a dollárral szemben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!