2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Megdőlt az idei téli hidegrekord: - 18,6 fok volt VásárosnaménybanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-08 18:00:06
Címkék: Bihari hírek
Megdőlt az idei téli hidegrekord: kedden hajnalban Vásárosnaményban mínusz 18,6 Celsius-fokig hűlt le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Fotó: omsz

Ez azt jelenti, hogy ezen a télen még nem mértek ilyen hideget. Ugyanakkor a napi hidegrekord nem dőlt meg, két évvel ezelőtt ezen a napon Tésán mínusz 28,1 fok volt. Az OMSZ vicce szerint ahhoz képest ez kánikula.

De tegyük hozzá, hogy az erdélyi időjáráshoz képest is. A Maszol.ro cikke szerint mínusz 23,5 fokra hűlt le a levegő kedd reggel a Vâlcea megyei Lotrufőn, de Nagyszebenben -22,9, Petrozsényban -19,7 és Csíkszeredában is -19,6 fokot mutattak a hőmérők.

Kedd estig többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Egyre többfelé várható havazás, amely elsősorban a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közének nyugati tájain is átválthat havas esőbe, esőbe, néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Nappal +3 és -6 fok közötti hőmérséklet valószínű, nyugaton lesz enyhébb az idő.

Szerdán és csütörtökön is csapadékos időre számíthatunk, hajnalonként mínusz 11 - 0, napközben mínusz 3 - plusz 4 fok valószínű. Pénteken átmenetileg szárazabb, kissé naposabb időnk lesz, a hajnali mínusz 15 - mínusz 1-ről napközben mínusz 4 - plusz 2 fokig melegszik a levegő. Az enyhülés hétvégére várható, szombaton akár már plusz 7 fokot is mérhetünk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!