2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Befektetők vásárolják fel az új lakásokat, hogy kiadják albérletnek – mi lesz az árakkal?Forrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-08 18:06:28
Címkék: Bihari hírek
Húszezernél is több lakás átadása várható 2019-ben, ez pedig az albérletpiacon is új korszakot nyithat.

 

Tömegesen érkezhetnek az új lakások a piacra 2019-ben, több mint 20 ezer lakás átadása várható. Az új lakások megjelenése pedig az albérletpiacon új korszakot nyithat az ingatlan.com elemzése szerint. Egyre több újonnan épült lakást próbálhatnak albérletként kiadni, mivel az eladási céllal épült új lakások jelentős részét befektetők vásárolták fel. Az új és újszerű lakásokat eddig is magasabb áron lehetett bérelni, ezért a vevőkért folytatott verseny miatt mérséklődhet a bérleti díjban megjelenő minőségi felár.

Ez a folyamat egy szinttel lejjebb is változás eredményezhet, ugyanannyi pénzért valószínűleg jobb minőségű lakásokat tudnak bérelni az érintettek. Ennek ellenére az átlagos lakásbérleti díjakban a portál prognózisa alapján nem várható nagyon komoly változás, hiszen az új lakások bérleti díja az átlagosnál magasabb.

Közvetett módon az új és használt lakások piacán látható drágulás az albérletpiaci keresletet is erősítheti. Az áremelkedés miatt ugyanis Budapestre és a többi nagyvárosba költözők közül sokan a vásárlás helyett inkább a lakásbérlés felé vehetik az irányt.

Január elején Budapesten 150 ezer forint volt az átlag az albérletpiacon, Debrecenben 95 ezer forintot tett ki, míg Győrben 100 ezer forintnál járt. Az új vagy újszerű kiadó lakások felára 10-20 százalékos.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!