2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Magyarországon haltak meg a legtöbben rákban és krónikus betegségekben az EU-banForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-12 19:44:40
Címkék: Bihari hírek
Nem csak keleti, nyugati régióink, sőt a központi is a legrosszabb tízben szerepel a mintegy 300 európai régió közül az Eurostat 2015-re vonatkozó adatsorában.

 

Mind a krónikus megbetegedések, mind a rák miatti halálozásokat tekintve magyar régióban halnak meg a legtöbben az Európai Unió országai közül, írja az Átlátszó az Eurostat nemrégiben publikált, de 2015-ös adatai alapján. A rákban elhunytak adatsorában négy magyar régió volt a legrosszabb az egész Unióban, de mind a hét magyar régió a legrosszabb tízbe került, míg a krónikus betegségek tekintetében a hét magyar régióból öt került bele a tíz legrosszabb közé a több mint háromszáz európai területi egység közül.

A rákban való elhalálozásokban 2015-ben a Dél-Dunántúlon volt a legrosszabb a helyzet Európában, majd a Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld következett, ezután egy horvát régió jött, majd a Dél-Alföld, egy skót régió, Nyugat-Dunántúl, Közép-Magyarország és egy szlovák régió került sorrendben a legrosszabb tízbe.

A krónikus betegségek esetében Észak-Magyarország volt a legrosszabb az Unióban, a második egy litván régió, a harmadik egy román (észak-erdélyi) lett, majd egy lett régió után az Észak-Alföld, Közép-Dunántúl, majd ismét egy erdélyi régió (Brassó környéke) következett, ezután a Dél-Dunántúl, Nyugat-Magyarország és egy délnyugat-román régió következett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!