2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Szerdára az egész ország fehér leszForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-22 18:22:12
Címkék: Bihari hírek
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerda délelőttre várhatóan az egész országot beborítja majd a hó.

 

Egy mediterrán ciklon melegfrontja az éjszaka érkezik meg, és az ország fölé országos havazást hoz. A hóesés fokozatosan terjed észak felé, legkésőbb az Északi-középhegység térségét érheti el.

A legtöbb friss hó a déli megyékben valószínű, a déli határvidéken akár 15 centi hó is eshet, napközben a legtovább az ország északi, északnyugati felén havazhat.

Aztán dél felől fokozatosan megszűnik a csapadék. A havazás miatt szerdára Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Csütörtökön napközben általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli óráktól egyre többfelé várható csapadék: elsősorban nyugaton valószínű hó, máshol főleg havas eső, eső, néhol ónos eső is hullhat. A hőmérséklet napközben 0 és plusz 5 fok között alakul.

Várhatóan a hétvégére és a jövő hétre is marad az igazi téli idő várható, az ilyenkor szokásosnál is hidegebb lesz, lesz csapadék is, a Dunántúlon nagyrészt hó. (MTI)

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!