2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Árat emelt a Wizz Air és a Ryanair, drágább lesz a csomagfeladás és az elsőbbségi beszállásForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-22 18:28:24
Címkék: Bihari hírek
Mostantól az utazási szezontól is függ, mennyit kell fizetni egy-egy feladott poggyászért – írja az Airportal.hu.

 

Az árváltoztatást a lengyel Fly4free szúrta ki, a portál ez alapján kereste meg a társaságokat, hogy nyilatkozzanak nekik.

A Wizz Air részéről azt mondták: január 11-i hatállyal változtak meg a szabályok, az új rendelkezés szerint a díjakat minden esetben a kereslet alakítja. Ez azt jelenti, hogy a nyári menetrendi időszakban többe fog kerülni egy-egy poggyász, mint télen, de még járatonként is eltérő lehet a díjszabás.

Eszerint a legkisebb, 10 kilós poggyász díja szezonon kívül 9 és 24 euró, főszezonban 10 és 27 euró között változik. A nagyobb, 20 kilós határt meg nem haladókért szezonon kívül 15 és 44, főszezonban 20 és 50 euró közötti díjat kell fizetni. A legnagyobb, 32 kilós csomagok szállításáért pedig szezonon kívül 23 és 63, főszezonban 31 és 72 euró közötti árat kérnek.

Az elsőbbségi beszállítás díja is drágul, ez 5 és 17 euró között alakul majd.

A Ryanairnél szintén sávos árazás figyelhető meg, azonban mivel a társaság nem válaszolt a lap megkeresésére, csak a Fly4free információit tudták közölni. Ők azt írták: a Ryanair a 10 kilogrammot meg nem haladó csomag esetében 10 és 12 euró/font közötti összeget kér az utasoktól, a 20 kilogrammos feladott poggyász viteldíja pedig foglaláskor 25 euró/fontra, foglalás után 40 euró/fontra módosult.

Az elsőbbségiért pedig 6 és 10 euró/font közötti árat kérnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!