2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Speciális szabályok szerint engedné a miniszter a föld öröklésétForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-23 21:11:52
Címkék: Bihari hírek
Egyre égetőbb kérdés a generációváltás a mezőgazdaságban, új öröklési szabályokat vezetne be a miniszter.

 

Speciális öröklési szabályokat kell bevezetni a mezőgazdaságban – mondta Nagy István agrárminiszter a Világgazdaságnak. A magyar agráriumban egyre égetőbbé válik a generációváltás, ha pedig ezt segíteni akarjuk, akkor itt az idő az öröklés kérdését rendezni – fogalmazott.

A miniszter arról is beszélt, hogy öntözési ügynökséget hoznak létre. A Belügyminisztériummal megosztják a feladatokat, ott marad a vízügyi igazgatás, minden olyan infrastrukturális beruházás, amelynek eredményeként a víz eljut a termőföld széléig, az öntözési ügynökség pedig azért felel, hogy csatornából kerüljön a termőföldre a víz.

Nagy István arról is beszélt, hogy rendezni kell az őstermelői kérdéskört, de ez rendkívül érzékeny téma, amely sokakat érint. Ma külön őstermelői igazolványuk van a családtagoknak, amely elsősorban nem az eredményes gazdálkodást, hanem az adókedvezmények kihasználását segíti. Sokkal egyszerűbb volna, ha ezt meg lehetne oldani azzal, hogy ahány őstermelő van egy családban, mindnyájan egy családi gazdaságba tartozzanak. Azt kell elmagyarázniuk, hogy ezzel az átalakítással nem járnak rosszabbul a gazdák – olvasható a Világgazdaságban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!