2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Egy csomó magyar városban igen rossz a levegőForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-23 21:22:32
Címkék: Bihari hírek
Magyarország elég nagy részén egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai jelentéséből.

Az NNK szerint az északi, északkeleti országrészben több helyen is romlott a levegőminőség. Miskolcon, Putnokon, Salgótarjánban, valamint a nyugati országrészben, Szombathelyen is egészségtelen a levegő minősége.

Emellett - a levegőhigiénés index alapján - további 19 településen kifogásolt a levegő minősége. Ezek: Budapest, Debrecen, Dorog, Dunaújváros, Eger, Győr, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Nyíregyháza, Oszlár, Sajószentpéter, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Tököl, Vác, Várpalota.

 

Fotó: Komka Péter / MTI

A népegészségügyi központ az egészségtelen levegőminőségű helyeken nem ajánlja a hosszabb ideig szabadban tartózkodást. Azt kérik továbbá, hogy az érintett területeken különösen ügyeljenek a szilárd tüzelőanyagok használatának mellőzésére, és ehhez online tanácsot is nyújtanak. A légúti megbetegedésben szenvedők számíthatnak tüneteik felerősödésére, nekik tehát különösen fontos, hogy elkerüljék a szennyezett településeket.

(MTI)

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!