2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
14 embert mentettek ki az égõ bérházbólForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-14 12:41:31
Egy lakás teljesen kiégett, mikor szerdán hajnalban tûz ütött ki egy régi bérházban a fõvárosban, a VIII. kerületi Bródy Sándor utcában. A tûz a világítóudvaron keresztül felfelé kezdett terjedni, és így még három lakás rongálódott meg.

A házból 14 embert mentettek ki a tûzoltók a rendõrökkel közösen. Senki nem sérült meg.

Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy mikor a tûzoltók megérkeztek, a több helyiségbõl álló földszinti lakás udvari és utca felõli ablakain is kitörtek már a lángok. Az úgynevezett világítóudvaron keresztül - ide nyílnak a mellékhelyiségek ablakai - a tûz felfelé kezdett el terjedni. Három lakást érintett még: az elsõ emeleten a kamra, a másodikon egy a kamra helyén lévõ gardróbszekrény, a harmadik emeleten az ablaktok gyulladt meg. A tûz a tetõre nem terjedt át.

A tûzoltók a rendõrökkel közösen 14 embert hoztak ki. Egy ideig keresték még a kiégett földszinti lakásban lakó nõt, mert a szintén ott élõ édesanyja szerint a lakásban lehetett, mikor a tûz keletkezett. Végül épségben megtalálták, mert valójában nem volt ott a tûzesetnél, így minden lakó elõkerült, nem sérült meg senki. A tûzeset pontos körülményeit vizsgálják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!