2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Lanyhult a magyarok vásárlási kedveForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-26 19:22:04
Címkék: Bihari hírek
Hosszú idő után most először volt olyan hónap, amikor 5 százalék alatti lett a kiskereskedelmi forgalom növekedése.

 

2018 novemberében a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a naptárhatástól megtisztítva 4,9 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – közölte a KSH. A második becslés adata 0,3 százalékponttal alacsonyabb az első becslésben közöltnél. Ez volt a leggyengébb hónap 2018-ban, minden más hónapban 5-7 százalékos volt a növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,0 százalékkal nőtt. Az élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 2,4 százalékkal bővült, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 0,9 százalékkal csökkent.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 8,2 százalékkal emelkedett. Növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes (11 százalék), a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer- (7,4 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli- (5,9 százalék), a használtcikk- (5,5 százalék), a bútor-, műszakicikk- (4,9 százalék), valamint a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk-üzletekben (3,9 százalék).

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 26 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 5,6 százalékkal nőtt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!