2024. április 19. Péntek, Emma.
 
400 ezret keresnek és azonnal elhelyezkednekForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-27 21:48:19
Címkék: Bihari hírek
Még mindig népszerű a gazdaságinformatikus szak, tavaly például összesen 4161 diák jelentkezett erre a szakra. De mivel foglalkozik valójában egy gazdaságinformatikus szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a gazdaságinformatikus szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:
2014-ben 3 528 fő
2015-ben 3 711 fő
2016-ban 3 346 fő
2017-ben 3 829 fő
2018-ban 4 161 fő
volt.

 

Mégis mennyit keresnek?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján ezen a területen bruttó 395 294 forint az átlagbér, ami így 20%-kal több, mint a tavalyi átlagbér.

 

De mit ad a képzés?

A képzés célja gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő problémák megértésére és megoldására; az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai feladatok menedzselésére; az információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának növelésére, az infokommunikációs folyamatok és technológiák együttműködésen alapuló modellezésére, folyamatok szabályozására és tervezésére, a problémák feltárására, a problématér definiálására, alkalmazások fejlesztésére, működtetésére és a működés elvárt minőségnek megfelelő felügyeletére.

A képzési idő 7 félév, vagyis 3 és fél év.

A szakmai gyakorlat egyéni vagy csoportmunkában erre alkalmas szervezetnél vagy a felsőoktatási intézményi gyakorlóhelyen teljesítendő legalább nyolc hétig tartó, 320 igazolt munkaórát tartalmazó projektstruktúrájú gyakorlat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!