2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nem mond le az OVB elnökeForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-14 13:28:47
Nem látja okát annak, hogy lemondjon - ezt mondta az Országos Választási Bizottság elnöke a testület keddi ülésérõl elmenõben. Szigeti Péter újságírók elõtt közölte: ...

meghallgatta az OVB-tagok véleményét a vasárnap történtekkel kapcsolatban, és ezek alapján nem gondolja úgy, hogy akár neki, akár a választási szervek más vezetõjének le kellene mondania.

Az országgyûlési választások elsõ fordulóján egy törvénymódosítás miatt késõ éjszakáig húzódott a voksolás. Szigeti Péter szerint az igazolással szavazásra végrehajthatatlan törvényt alkotott az Országgyûlés, ez okozta a torlódást. Mint mondta, az igazolással szavazás rendszerének átalakítása "nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket".

Mint elhangzott, az OVB vasárnap nem volt kellõképpen informálva arról, hogy mennyire komoly a helyzet. Az OVI munkatársa ennek kapcsán viszont megjegyezte, nem véletlenül került az OVB napirendjére már délután a szavazókör elõterének értelmezése - ennek azért volt jelentõsége, mivel sokan az utcán várakoztak. Ez azt jelenti, hogy már korábban lehetett sejteni, hogy sokan lesznek.

Halmai Gábor, az OVB elnökhelyettese azt javasolta, gondolják végig, hogyan lehetne megakadályozni, hogy a következõ fordulóban hasonló helyzet álljon elõ, és javasolta a nyilvánosság részletesebb tájékoztatását a szavazás menetérõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!