2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Úgy tűnik, elkerülhetetlen lesz a tandíjemelés a CorvinusonForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-01-31 22:32:11
Címkék: Bihari hírek
A BCE oktatója szerint a Corvinus gazdasági háttere elkerülhetetlenné teszi a hallgatói tandíjak jövőbeni emelkedését.

 

Az Oktatói Hálózat szervezett kedd este felsőoktatási kerekasztalt, hogy a közvélemény is képet kaphasson arról, mi zajlik az ország egyik vezető egyetemén, a Corvinuson.

A Népszava tudósítása szerint a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) diákjai és oktatói továbbra is a "sötétben tapogatóznak" az intézmény átalakulása kapcsán, egyvalami azonban szinte biztosra vehető: a tandíjemelés úgy tűnik, elkerülhetetlen lesz.

Nagy Ákos, a BCE hallgatói szakszervezetének képviselője azt mondta, a hallgatókat tavaly teljesen váratlanul érte az egyetem átalakításának híre. A lap emlékeztet, hogy az intézmény kikerül a közvetlen minisztériumi fenntartás alól, nyártól pedig egy állami alapítású közhasznú alapítvány működtetheti tovább. A terveket tavaly szeptemberben ismertették, az azonban még az egyetem munkavállalóit is meglepte.

Nagy szerint a Hallgatói Önkormányzat ugyan ígért tájékoztató fórumokat, de azokra a mai napig nem került sor. Toronyai Gábor, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete Corvinusos alapszervezetének vezetője pedig azt mondta, a létrehozandó alapítvány kuratóriumának összetételéről sem tudni semmit, így szerinte nem átlátható az átalakítási folyamat.

A BCE oktatója, Bihari Péter közgazdász szerint noha az egyetem vezetése hangsúlyozta, az állami ösztöndíjak, még ha máshogy nevezik is őket, a mostani arányukban megmaradnak, arról semmilyen információ nincs, hogy ezek milyen időhorizonton maradnak fenn.

A közgazdász úgy véli, az egyetem gazdasági háttere elkerülhetetlenné teszi majd a hallgatói tandíjak jövőbeni emelkedését. Szerinte már csak ezért is nagy szükség lenne arra, hogy a folyamatról minél több szakmai vitát rendezzenek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!