2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Viszik az elektromos autót, mint a cukrotForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-02-04 21:54:42
Címkék: Bihari hírek
Népszerű az elektromos autók megvásárlását támogató pályázat, az első ütem meghirdetése óta több mint 2000 gépjármű beszerzéséhez kapcsolódó igény érkezett be, minden második esetben már a kifizetés is megtörtént – mondta el Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára a minisztérium sajtóirodájának.

A pályázat 2018 nyarán lezárt első részében a 2,3 milliárd forintos keret terhére mintegy 1600 autóra érkezett támogatási kérelem. A december végi adatok szerint ebből közel 1000 gépjárműre már ki is fizették az igényelt támogatást – tájékoztatott az államtitkár.

Weingartner Balázs a 2018 októberében újranyitott kiírással kapcsolatban elmondta, hogy eddig 414 gépjárműhöz igényelt támogatást összesen 368 pályázó magánszemély, gazdasági társaság és önkormányzat. A második ütemben már 3 milliárd forintos támogatási keret terhére beérkezett igények közül mostanáig 183 pályázatról született döntés. Fontos különbség, hogy az új pályázati rendszerben a legfeljebb 1,5 millió forintos összeget előfinanszírozás keretében kapja meg a pályázó, ezzel is segítve a mielőbbi autóvásárlásokat.

A program sikerességét mutatja, hogy a régióban hazánkban értékesítik a legtöbb elektromos járművet. A jelenleg is nyitott pályázatban a bruttó vételár 21 százalékára lehet legfeljebb 1,5 millió forint támogatást igényelni, a maximális bruttó vételárat a minisztérium a korábbi 15 millióról 20 millió forintra emelte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!