2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Lezárták a látogatók elõl a Krisztus-szobrotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-14 14:30:40
A legfrissebb adatok szerint már majdnem 250 halottja van a földcsuszamlásokat és áradásokat okozó heves esõzéseknek Rio de Janeiro város környékén - közölték szerdán brazil tisztségviselõk.

Az elõzõ heti esõzések miatt nem lehet feljutni a brazil város jelképének számító Krisztus-szoborhoz, amelyet meghatározatlan idõre lezártak a látogatók elõl.

Az elõzõ heti esõzések után történt fölcsuszamlások 246 embert öltek meg a Rio de Janeiro környékén lévõ szegénynegyedekben. A halálos áldozatok száma azután emelkedett, hogy újabb holttesteket ástak elõ a rommá vált városrészekbõl. A Rióhoz közel esõ Niteroi városában még nagyjából kétszáz eltûntet keresnek.

Az áradások és földcsuszamlások leginkább a város környékén lévõ domboldalakon fekvõ szegénynegyedekben, a favellákban pusztítottak. A város polgármestere a katasztrófák után engedélyt adott arra, hogy akár erõvel lakoltassák ki a veszélynek kitett helyeken élõ embereket. Eduardo Paes azt tervezi, hogy 2012-re 12 ezer családot helyeznek új otthonokba. Önkormányzati tisztségviselõk becslése szerint nagyjából tízezer házat építettek olyan területekre Rio környékén, ahol nagy a kockázata a földcsuszamlásoknak.

Közben le kellett zárni a látogatók elõl a város jelképének számító Megváltó Krisztus-szobrot. A város feletti dombon álló látványossághoz vezetõ utakat és vasúti sínt sárból, kövekbõl és kicsavart fákból álló réteg borítja. A szobornak otthont adó Tijuca Nemzeti Parkban súlyos károk keletkeztek, és meghatározatlan idõre zárva lesz a látogatók elõl - közölte a park egyik munkatársa. Az 1931-ben leleplezett szobrot évente kétmillió turista látogatja meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!