2024. április 24. Szerda, György.
 
Inkább „ne szóljál be!”Forrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-11-03 16:00:59
Hajdú-Bihar – Több edzõt és játékost eltiltottak, mert szidalmazták a játékvezetõket.

Annak ellenére, hogy még csak az õszi szezonban járunk, egyre jobban nõ a feszültség a megyei bajnokságokban, több alkalommal elszabadultak az indulatok a pályákon a közelmúltban.

Hibáznak a játékvezetõk, rontanak az edzõk és a játékosok, ezáltal felpaprikázódik a hangulat, s ilyenkor egyik fél sem tesz lakatot a szájára. Ennek tulajdonítható, hogy a szövetség illetékesei több edzõt is eltiltottak, illetve pénzbüntetéssel sújtottak csapatokat.

– Azért tiltották el õket, mert durván beszéltek a játékvezetõkkel. Két edzõt a megyei másodosztályból, illetve egyet az elsõ osztály serdülõ korosztályából kellett ilyen módon fegyelmezni – nyilatkozta a Naplónak Csige László, a szövetség fõtitkára, majd elárulta, kik kaptak büntetést.

A Hajdúdorog serdülõ csapata kénytelen lesz nélkülözni edzõjét, ugyanis a fegyelmi bizottság Orosz Zoltánt két mérkõzésre eltiltotta a kispadtól, ezen kívül a dorogi együttesre 10 ezer forint bírságot is kiszabtak.

A másodosztály felnõtt korcsoportjában a Földes edzõjének, Sáby Bélának lesz üresen a helye a kispadon. A tréner három meccsen csak a korláton kívül tartózkodhat, így helyét Bojtor Zoltán vette át. A Szenpéterszeg elleni vereség után az egyesület elnöke sem volt sokkal jobb véleménnyel a játékvezetésrõl, nyilatkozatában „erélytelennek” nevezte azt. A legnagyobb csapást talán a szintén másodosztályú Görbeháza szenvedte el. Nekik két meccs erejéig játékosukat, Kindla Ferencet kell nélkülözniük, ugyanis a labdarúgót szövegelés miatt állították ki, majd a játékos-

edzõ, Medve Gyula is hasonló sorsa jutott, de az eltiltás értelmében idén már nem játszhat.

Nemcsak eltiltásoknak, óvásoknak is helyt adott a bizottság, ezáltal a pályán 3–2-re végzõdõ Báránd–Nyírmártonfalva találkozót végül a fehér asztal mellett a vendégek nyerték 0–3-mal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!