2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Csillapodott Hajdú-Bihar megyében az influenzajárványForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2019-02-17 12:08:49
Címkék: Bihari hírek
Az előző héthez képest ezúttal 22 százalékkal kevesebb beteg fordult orvosához a megyében influenzás panaszokkal.

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok az év hatodik hetében országosan 12 százalékkal kevesebb beteget regisztráltak, mint az előző héten. A jelentések alapján végzett becslés szerint a hatodik héten közel 68 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. Százezer lakos közül 696 fő kereste fel orvosát influenzás panaszok miatt.

 

Hajdú-Biharban is csökkent a betegek száma, míg az ötödik héten több mint hatezer ember kereste fel az orvosát influenzás tünetekkel, a hatodik héten már „csak” 4700, azaz itt az országos átlagot meghaladó, 22 százalékos a csökkenés.

Míg a korábbi hetekben Hajdú-Bihar a második legfertőzöttebb megye volt, immár három megye is megelőzi.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a hatodik héten tizenkét jelentés érkezett kilenc területről, Hajdú-Biharból egy.

Az influenzajárvány miatt Hajdú-Bihar megye három kórháza közül a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban teljes látogatási tilalom van.

A debreceni Klinikai központban a részleges látogatási tilalmat rendelték el. A transzplantációs, onkohaematológiai, szülészeti és intenzív osztályokon, valamint a Gyermekgyógyászati Klinikán és a Tüdőgyógyászati Klinikáján nem lehet beteget látogatni.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban is részleges látogatási tilalmat vezettek be a betegek védelme érdekében. A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályon, a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályon, valamint a Gyermek Osztályon nem lehet látogatni a hozzátartozókat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!