2024. április 19. Péntek, Emma.
 
22 ezer informatikus hiányzik az országbólForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-02-17 13:20:42
Címkék: Bihari hírek
10-12 százalékkal növekedett a bruttó átlagkereset a 2018-as év folyamán, szellemi munkák esetén pedig akár 15 százalék is lehet ez a szám derül ki a Hays Hungary friss bérfelmérésből. A feldolgozóiparban azonban a betöltetlen állások száma egy év alatt ennek ellenére is 27 százalékkal emelkedett, így most az összes betöltetlen állás harmada innen kerül ki az országban.

Egy informatikus az Ericsson Magyarország Kutató-Fejlesztő Központjában
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az informatikai szektor továbbra is jelentős  munkaerőhiánnyal küzd, itt körülbelül 22 ezer betöltetlen pozíció van az országban. Egyre több ember képzi át magát, hogy az informatikában dolgozhasson, olyanok is, akik előtte egészen más területen voltak, mivel az IT-ben egy kezdő fizetés elérheti a bruttó félmillió forintot is. Az informatika mellett a mérnöki és gyártási területeken is kevés az ember, miközben várhatóan 15 ezer új munkahely fog létrejönni az új beruházásoknak köszönhetően.

Az építőiparban problémát jelent, hogy külföldön előszeretettel alkalmaznak magyar szakembereket, így itthon egyre nehezebb megfelelő képesítésű kivitelező csapatokat találni. Hatalmas igény mutatkozik a tervezés, műszaki előkészítés, kivitelézés területeken, illetve az ingatlanfejlesztő szakemberek között.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!