2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Tilos lesz a magáncélú netezés a munkahelyi számítógépenForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-02-22 15:57:23
Címkék: Bihari hírek
Az Európai Unió adatvédelmi szabályozása miatt változik a törvény.

 

A GDPR, az uniós adatvédelmi rend miatt változik a munkahelyi számítógépek használatának szabályozása: egy friss törvényjavaslat alapján a munka törvénykönyve módosul majd, és tilos lesz a munkáltatótól a munkavégzésre adott számítógép magáncélú használata – írja a blokkk.com.

Az Országgyűléshez nemrégiben benyújtott törvénymódosítás úgy szól, hogy "a magánélet ellenőrzésének kizárása helyett a hangsúly arra kerül, hogy a munkavállaló a rendelkezésére bocsátott számítástechnikai eszközt kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja, mivel az Alaptörvényből és a polgári törvénykönyvről szóló törvényből is levezethető a munkáltató azon kötelezettsége, hogy a magánélet nem ellenőrizhető. Tehát a munkáltató az átadott számítástechnikai eszközön tárolt adatba az ellenőrzés során addig tekinthet be, ameddig el nem tudja dönteni, hogy az adat magáncélú adat-e".

A munka törvénykönyve jelenleg csak a távmunka esetében szabályozza a céges számítógép használatát, mégpedig úgy, hogy a munkavállaló kizárólag a munkavégzéséhez használhatja a gépet. Ezt a korlátozást pedig akár ellenőrizheti is a munkáltató.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!