2024. április 24. Szerda, György.
 
Északkelet felől betört a hidegForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-02-22 16:09:47
Címkék: Bihari hírek
Péntek délután északkelet felől betört a hideg, a lehűlés délnyugati irányba terjed tovább. Az Időkép.hu hőtérképén látható lehet megnézni, hogyan áramlott be az országba északkelet felől a hétvégére ígért hideg levegő.

A hideg érkezését a feltámadó szél előzte csak meg, ami a keleti tájakon ahogy egyre nagyobb területen viharossá fokozódott, úgy hűtötte le akár 5-6 fokkal is fél órán belül a levegőt - írja az Időkép.

Délelőtt néhol még északkeleten is 8-9 fok volt, 10 óra után viszont egyre beljebb nyomult a hideg fagypontot közelítő értékekkel.

A katasztrófavédelem szerint az erős szél sok munkát ad a tűzoltóknak az ország északkeleti részén, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, de a szokásosnál valamivel több az ilyen riasztás Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében is.

 

Letépte a naményi fürdő tetejét

Tiszaújváros és Sajószöged között például fa dőlt a 35-ös főútra. Miskolcon, a Kisfaludy Károly utcában ugyancsak kidőlt fa akadályozta a közlekedést, Sárospatakon, a Petőfi Sándor utcában és Debrecenben, a Mezőgazdász utcában pedig azért kellett beavatkozniuk az egységeknek, mert elektromos vezetékre esett egy-egy letört faág. Tiszavasváriban, a Petőfi utcában egy faoszlop dőlt a villanyvezetékre, míg Vásárosnaményban, a Beregszászi úton a fürdő tetejét bontotta meg a szél.

 

Szélvihar


Az Országos Meteorológiai Szolgálat délelőtt 10:45-kor adott ki első fokú figyelmeztetést erős szél miatt. A széllökések sebessége meghaladhatja a 70 km/órát is. Ezen a térképen tudja nyomon követni az aktuális vészjelzéseket.

Az Időkép.hu széltérképére pillantva rendesen el lehet szédülni, hiszen az egész országban nagyon fúj a szél. Délután kettő körül így nézett ki a széltérkép:

 

A Délmagyar.hu azt írja, Szegedre jégesővel köszöntött be a hideg, pattogott a jég Domaszéken.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!