2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Több mint négyszáz körzetben nincs háziorvosForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-02-22 16:56:13
Címkék: Bihari hírek
Csak idén több mint harminc háziorvosi praxis üresedett meg.

 

Az idei év első másfél hónapjában már több mint harminc háziorvosi és nyolc fogorvosi praxis üresedett meg, februárban 422 tartósan betöltetlen háziorvosi körzetet regisztráltak, az üres fogorvosi szolgálatok száma 255 volt – ismerteti a Világgazdaság az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) adatait. Alig több mint két hónappal ezelőtt, 2018. december 1-jén még az számított rekordnak, hogy már 334 olyan praxis volt, ahol már legalább fél éve nem volt orvos, azóta nagyot nőtt ez a szám.

Az ÁEEK évről évre pályázatokat ír ki a praxisjogvásárlásra és letelepedésre. Az idén egy nemrégiben megjelent tender szerint összesen 1,25 milliárd forintra pályázhatnak az orvosok. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján megjelent kiírás szerint a háziorvosi praxisjog vásárlásához maximum négymillió forint támogatás nyerhető el. A tartósan betöltetlen háziorvosi és fogorvosi körzetek letelepedési támogatására pedig az elnyerhető legmagasabb összeg 20 millió forint, amelyet a legalább öt éve üresen álló praxis betöltése esetén fizetnek ki.

Annál nagyobb támogatást nyújt az egészségbiztosító, minél régebben áll betöltetlenül a háziorvosi szolgálat – derül ki a tenderből.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!