2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jégesõ, özönvíz az ország több területénForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-15 12:50:54
Több helyen is jégesõ esett Baranya megyében, de negyed óráig hullott a jég Szolnokon is szerdán délután. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Komlóskán viszont az esõ okozott gondot: ...

a megáradt Komlóska-patak elmosta a település feletti ruszin parkot és utakat rongált meg.

A hirtelen leesett, nagymennyiségû esõ jelentõs károkat okozott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Komlóskán szerdán késõ délután. Köteles László, a körülbelül 300 lakosú ruszin település polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a megduzzadt Komlóska-patak elmosta a falu fölött kialakított ruszin parkot. Az önkormányzati utak is több helyen megrongálódtak, a patak menti magánkerteket és a futballpályát szintén elöntötte a víz. A polgármester hozzátette: a faluba vezetõ egyetlen közút is megrongálódott, amirõl bejelentést tett a Magyar Közút Zrt.-nél.

A károk felmérése elkezdõdött, a kárelhárításhoz feltehetõen a rendelkezésre álló vis-maior alapokhoz pályáznak majd.Baranyában jég esett szerdán délután. Székelyszabaron cseresznye nagyságú jég tett kárt a virágzó gyümölcsfákban, Drávaszabolcs körzetében ennél apróbb, daraszerû jég hullott. Pécsett borsó nagyságú jég esett.

A Nefela Jégesõ-elhárítási Egyesület minden évben május 1-jétõl kezdi meg a dél-dunántúli régióban a munkáját, jelenleg éppen az egyesület meteorológiai radarjának tavaszi próbaüzeme zajlik - mondta el a Hosszúhetényi állomás ügyeletese. Hozzátette: a radarkép alapján a déli határszélen és a határtól a Kelet-Mecsek lábáig tartó területeken lehet számítani újabb jégesõre abból a kiterjedt felhõzetbõl, amelynek néhány zivatarfelhõje 7 kilométer magasságú.

Délután négy óra után pár perccel hatalmas zápor hullott az ország másik részén, Szolnokon is. A nagy mennyiségû vízzel együtt jég is érkezett. Az esõ több mint fél órán át tartott, a borsó nagyságú jégdarabokkal érkezõ jégverés körülbelül 15 percig. A jég ellepte a járdát és az utakat, leverte a fák kisebb hajtásait.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!