2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
17 milliárdot is nyerhetnek a magyarok az állampapír kamatadójának eltörlésénForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-03-15 11:00:10
Címkék: Bihari hírek
Akár 27 milliárd forint is a lakosság zsebében maradhat, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a Pénzügyminisztérium kedden benyújtott javaslatát – írja a PM szerdai közleményében. A javaslat értelmében többek közöt június 1-jétől adómentes lesz a lakossági állampapírok kamata. A kamatadó eltörlése után 13-17 milliárd forint maradhat a befektetők zsebében a tárca számításai szerint.

Emellett a bankszámlaköltségeket is csökkentené a javaslat, a bankok által fizetett tranzakciós illeték csökkentésévek az ügyfelek is jól járnának a remények szerint, bár az előző körben a bankok egy része benyelte a kedvezményt. Jelenleg Magyarországon kiemelkedően sokat kell fizetni a banki szolgáltatásokért.

 

Varga Mihály miniszter az új kétéves futamidejű államkötvényt bejelentő sajtótájékoztatón a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2017. április 3-án.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Lakossági átutalások esetén a pénzintézetek évente 800 forinttal letudhatják a tranzakciós illetékfizetési kötelezettségüket. Abban az esetben, ha a magánszemélynek az adott évben nincs egyetlenegy 20 ezer forint feletti átutalása sem, akkor még az évi 800 forintos illetékfizetési kötelezettség alól is mentesül a pénzintézet.

A törvényjavaslat alapján minden automatát regisztrálni kellene a NAV-nál. 2018 július 1. óta az élelmiszer-automaták esetében ez már kötelező, azonban a törvény most minden automatára (parkolóautomatákra, vagy például az autómosóknál működő automatákra is) kiterjesztené ezt a kötelezettséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!