2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Akár 15 millióba is kerülhet a felújítás a falusi csokkalForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-03-15 12:07:32
Címkék: Bihari hírek
Ötmilliót ad a kormány a vásárlásra, de egy 90 négyzetméteres falusi ház átlagára 7,2 millió forint.

 

Akár 15 milliót kell majd felújításra költeniük a 3 gyerekeseknek, ha használt házat vesznek az új falusi csokkal – így számolt az Építési Vállalkozók Szakszövetsége az RTL Klub Híradójának. Szerintük többnyire leromlott állapotú, korszerűtlen épületek sorakoznak a községekben, amikre nagyon sokat kell áldozni, hogy lakhatóak legyenek.

Csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely miniszter, hogy az elnéptelenedő kistelepüléseken végül 5 millió forint állami támogatás jár majd használt ingatlan vásárlásához, illetve további legfeljebb 5 millió felújításhoz.

 

Az érintett családok a falvak nagyjából harmadában juthatnak 90 négyzetméteres családi házhoz ennyiért, és főleg a keleti országrészben. A KSH adatai alapján egy ekkora falusi ház átlagára az országban jelenleg 7,2 millió forint, vagyis sok helyen önerőre vagy hitelre lesz szükség.

Az MSZP-Párbeszéd úgy számol, legfeljebb néhány ezer családon segíthet a falusi csok, a kormány szerint viszont csak jövőre húszezer család élhet majd a segítséggel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!