2019. május 23. Csütörtök, Dezső.
 
Közeleg a kamarai hozzájárulás befizetésének határidejeForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2019-03-15 14:00:43
Címkék: Bihari hírek
2019. március 31-ig kell megfizetni a vállalkozók számára az évi kamarai hozzájárulás összegét.

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény szerint 2012. január 1-jétől a gazdálkodó szervezetek (egyéni és társas vállalkozások) kötelesek
- kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni,
- a kamarai közfeladatok ellátásához évente 5000 forint kamarai hozzájárulást fizetni (a hozzájárulás összege önkéntes kamarai tagok esetén levonható a tagdíjból), amelyet a kamara igazolás kibocsájtásával ismer el,
- a kamara pedig köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) térítésmentesen nyújtani.

A törvény nem vonatkozik a fő tevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozókra és vállalkozásokra, akik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarába kötelesek bejelentkezni. A mezőgazdasági tevékenységek körét a 2012. évi CXXVI. törvény határozza meg.

 

A vállalkozások számára fontos határidő közeleg, a kamarai hozzájárulás befizetésének határidejeForrás: Shutterstock

Azok az egyéni vállalkozók, akik szerepelnek az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben (FELIR), de a fő tevékenységük nem mezőgazdasági, az agrárkamarai tagságuk mellett kötelesek a területi kereskedelmi és iparkamaránál is kezdeményezni a kamarai nyilvántartásba vételüket, és a kamarai hozzájárulást megfizetni.

Cikkünk az Adózóna.hu írása alapján készült.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!