2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Megszűnt a cafeteriás lakáshitel-támogatás, adózni viszont akár idén is kell utánaForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-03-19 06:29:54
Címkék: Bihari hírek
Az szja-törvény 2018-ig biztosította, hogy egy munkáltató legfeljebb 5 millió forint adómentes lakáscélú munkáltatói támogatást adjon munkavállalóinak. Bár ez a juttatási forma idén már nem adható, az adómentessége még most is elveszhet.

 

Az igazolások leadására, begyűjtésére vonatkozó határidőket mind a cégnek mind a dolgozónak fontos betartania a cafeteriás lakáshitel-támogatás kapcsán azért, hogy az adómentesség ne vesszen el.

Ha a munkaadó tavaly lakáshitel-támogatást adott a munkavállalóknak, 2019. április 15-ig (vagy a munkáltató saját döntése alapján legkésőbb május 31-ig) kell összegyűjteni az ehhez kapcsolódó teljes dokumentációt. A munkatársaknak akkor is át kell adniuk a szükséges dokumentumokat a juttató cégnek, ha közben esetleg már megszűnt a munkaviszonyuk – írta a Napi.hu.

Fata László juttatási szakértő szerint aki biztosra ment, már az utalás előtt megvizsgálta az adómentességet, tehát nem idén kell szembesülnie az adómentesnek hitt juttatások adókötelezettségével.

Ha viszont a kapott összeg egy része vagy egésze nem felel meg az adómentesség feltételeinek, akkor ezen összeg 20 százalékkal növelt értéke után kell jövedelemként adózni – figyelmeztet a szakértő. A nem adómentes összeg 20 százalékkal növelt értéke után kell május hónapra vonatkozóan június elején jövedelemként bevallani és megfizetni az adót.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!