2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Jelentős változás az Aldinál: felveszik a harcot a műanyagokkalForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-03-19 06:48:40
Címkék: Bihari hírek
Az áruházlánc számos, egyszer használatos műanyag terméket vezet ki kínálatából.

 

Ebben az évben több egyszer használatos műanyag termék tűnik majd el az Aldik polcairól: kikerülnek a kínálatból egyebek mellett a műanyag evőeszközök, poharak, tányérok és szívószálak, és az áruházlánc a műanyag fültisztító pálcikákat is alternatív anyaggal tervezi helyettesíteni.

A látványpékséghez sem helyeznek majd ki több egyszer használatos műanyag kesztyűt: a jövő év elejétől minden üzletben az arra rendszeresített fém fogóeszközzel lehet majd elvenni a pultról a péksüteményeket.

Az intézkedések nyomán az Aldi műanyag-felhasználása a becslések szerint 2,5 tonnával csökken majd. A cég azt tervezi, hogy 2025-re a saját márkás termékeit 100 százalékban újrahasznosítható csomagolóanyagba burkolja majd, és 15 százalékkal mérsékli csomagolóanyag-felhasználását a 2020-as bázisévhez képest.

Tavaly óta a cég többször használatos dobozokat használ a zöldségek és a gyümölcsök szállítására, az idei év eleje óta pedig nem csomagolja a biobanánt. Ezzel 4 ezer tonnányi kartonpapírral és 3,5 tonnányi műanyaggal kevesebb hulladékot termel évente.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!