2024. április 24. Szerda, György.
 
Költségvetési Tanács elnöke: 2021-re térhet vissza a válságForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-03-20 06:35:21
Címkék: Bihari hírek
Még 2020-ra is nyugodt időszakot vár a világgazdaságban Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke, aki szerint 2021-22-re már erősödhetnek a kockázatok, és bizonyos mértékben visszatérhet a válság, írja az MTI.

Kovács Árpád kedden Nagykanizsán, a Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban és a globális világban? című rendezvényen elmondta, a világban 2021-22-re várható visszaesés - a 2008-2009-es időszakhoz képest - egészen más állapotban, remélhetőleg nem hullámvölgyben éri el a magyar gazdaságot.

A mostani kedvező helyzetben a hitelesség, a költségvetési fegyelem, az államadósság csökkenésének megkérdőjelezhetetlensége éppen ezért olyan érték, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni - jelezte a KT elnöke a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetségének Nyugat-dunántúli Regionális Szervezete, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza és a Nagykanizsai Szakképzési Centrum által szervezett rendezvényen.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég arról beszélt, hogy megbízható szakértői elemzések szerint akár már szeptemberben lehet egy gazdasági válság, ami a prognózisok szerint a 2008-as gazdasági világválságnál minden bizonnyal kisebb lesz.

A nyáron  Orbán Viktor, több kormánytag és Matolcsy György jegybankelnök is arról beszélt, hogy nemzetközi gazdasági válság fenyeget, ezért Magyarországnak is fel kell készülnie a közelgő viharokra. Akkor a világgazdasági kockázatok növekedését emelték ki, de a 2020 utáni időszakról még senki nem mondott semmi.

Kovács megállapítása azért is érdekes, mert vannak olyan gazdasági elemzők, akik a magyar gazdaság 2020 utáni lassulására számítanak, csakhogy azt elsősorban nem a világgazdaság lassulásával, hanem az uniós támogatások csökkenésével és a fogyasztási boom kifulladásával magyarázzák.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!