2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Bevált a szobaár-emelés: kevesebb időt töltöttek itt a külföldiek, mégis nőtt a bevételForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-03-20 19:52:45
Címkék: Bihari hírek
Januárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2 százalékkal csökkent, a kereskedelmi szálláshelyek árbevétele viszont 9,4 százalékkal emelkedett.

 

A külföldi vendégek száma 1,1 százalékkal nőtt, a vendégéjszakák száma viszont 1,2 százalékkal csökkent a KSH friss statisztikája szerint.

A szálláshelyekre érkezett vendégek száma megközelítette a 310 ezret, akik 780 ezer vendégéjszakát töltöttek el. Érdekesség, hogy a vendégéjszakák száma a januárban mérsékelt forgalmat lebonyolító üdülőházakban és kempingekben emelkedett, miközben a szállodákban, panziókban és a közösségi szálláshelyeken csökkent.

A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt bruttó árbevétele 29 milliárd forintra emelkedett az előző év azonos időszakához képest

A belföldi vendégek száma 0,7 százalékkal volt magasabb, és megközelítette a 338 ezret, de az általuk eltöltött vendégéjszakák száma csökkent, ha csak elenyésző mértékben (0,1 százalék) is, 743 ezer volt. Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 7,4 százalékkal többet, összességében több mint 1,1 milliárd forintot fizettek a kereskedelmi szálláshelyeken.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!