2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Megszűnt egy magyar internetszolgáltatóForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2019-03-22 20:28:10
Címkék: Bihari hírek
A Comnica az év elején úgy döntött, megvásárolja az Externet portfólióját. A 2019 február elején aláírt megállapodás értelmében a felszámolás alatt álló cég szolgáltatásait – a vezetékes internetes előfizetések kivételével – 2019 márciusától a Comnica szolgáltatja tovább.

A Comnicához kerültek  az Externet domain, webhosting, vezetékes telefon, mobilinternet és elektronikus postafiók szolgáltatásai – így az évek során széles körben elterjedt @externet.hu e-mail végződések is.

 

Az Externet internetszolgáltató szolgáltatásait a Comnica viszi továbbForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Willnow

A vállalaté lett továbbá az Externet teljes eszközparkja, több mint 8 ezer előfizetése, és az Externet kiemelt ügyfelének, a Vodafone-nak is a Comnica biztosítja majd a vállalati vezetékesszám-szolgáltatást. Az üzletszerzés egyik érdekes iparági aspektusa, hogy a Comnica mobil internetes hírközlési szolgáltatóként kínál majd publikus, fix IPv4 címeket a vállalkozások számára.

A szolgáltatások átvételéről az elmúlt hónapokban a Comnica folyamatosan tájékoztatta az Externet előfizetőit. 2019 márciusától már mindannyiukat a Comnica szolgálja ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!