2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Nyolckarú rabló lopta el a búvár kamerájátForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-19 09:35:03
Egy polip rárontott a búvárra az új-zélandi Wellington partjainál. Az állat kicsavarta a férfi kezébõl a digitális kamerát, majd elmenekült. A búvár a nyomába eredt, a szerkezet pedig minden rögzített.

A hihetetlen felvételen a kamera az öt perces hajszát egy polipkar takarásából rögzítette. Az üldözésnek a búvár vetett véget, amikor is szigonypuskája segítségével visszaszerezte a kamerát a nyolckarú tolvaj markából.

A férfi Wellington déli partjainál búvárkodott, amikor a polip „rárontott” a tengeri moszat-ágyból. Elõször megijedt, mert azt hitte az állat õt támadja – aztán felismerte, hogy a polipnak igazából csak a csillogó, új digitális kamerája kellett.

Dulakodás kezdõdött kettejük között, ahogy a férfi próbálta megtartani gépét, miközben azt az állat megkísérelte kivenni a férfi markából. Végül a „csápok” erõsebbnek bizonyultak és a polip „nagyon gyorsan meglógott, mint egy szemtelen bolti szarka” – mondta a férfi az esetrõl egy közösségi videó-megosztó portálon.

A felvétel a kamera szemszögébõl követte végig a hajszát – többnyire a polip karjának takarásában – miközben a búvár kétségesetten igyekezett a tolvaj után, hogy visszaszerezze a készüléket.

Öt percébe telt utolérnie, majd sikerült szigonypuskájával az állat alá kerülnie, és amikor a polip azt is megragadta, a fegyvert használva kifeszítette a kamerát az élõlény szorításából.

Ezután néhány percet azzal töltött, hogy „elvitte egy körre” a polipot a szigonypuskáján, amit az állat láthatóan élvezett, a férfi elmondása szerint. A búvár szerint a lény nem akart ártani neki – csak a szerkentyû bûvölte el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!