2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Tovább tart a német légtérzárForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-19 10:21:40
Elutasította a német közlekedési miniszter a légitársaságok légtérzárlat miatti bírálatait. A Bild címû német napi hétfõi számának adott interjújában Peter Ramsauer jelezte, ...

hogy „a Németország, illetve Európa nagy részén elrendelt légtérzárlatok folytatódhatnak az elkövetkezõ napokban”.

Ramsauer azt mondta a Bild-nek, hogy a „nemzetközi elõírásokkal legszigorúbb összhangban hozták meg a légtérzárlatra vonatkozó döntést Németországban, és bármely más határozat felelõtlenség lett volna”. Ramsauer kijelentette, hogy a bírálók állításával ellentétben „õ nem pánik-miniszter”.

A Lufthansa és az Air Berlin, a két legnagyobb német légitársaság azt állította elõzõleg, hogy „a légtérzárlatot nem megfelelõ tesztek alapján rendelték el a hatóságok, mivel a saját méréseik szerint a gépeiket semmiféle károsodás nem érte a tesztrepülések során”.

Ramsauer azt nyilatkozta, hogy az utasok biztonság elsõbbséget élvez, majd jelezte, hogy a Németország, illetve Európa nagy részén elrendelt légtérzárlat „folytatódhat az elkövetkezõ napokban.” A miniszter úgy fogalmazott, hogy esõre lenne igazán szükség, mert az eloszlatná a hamuszemcséket.

Az európai légitársaságok, köztük a németek vasárnap a repülési tilalom azonnali felülvizsgálatát követelték az õket és az utasokat érõ súlyos veszteségek miatt. A légitársaságok szövetsége (AEA) szerint legalább hétmillió utast sújtott a légtérzárlat az elmúlt napokban.

A német légügyi biztonsági ügynökség (DFS) hétfõn bejelentette, hogy hétfõ este nyolcig kiterjeszti a légtérzárlatot Németország fölött. A DFS hat nemzetközi reptér, köztük a frankfurti ideiglenes és korlátozott megnyitását engedélyezte vasárnap.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!