2019. július 19. Péntek, Emília.
 
A legnagyobb ásványvizes cégek visszaszorítanák a műanyag palackokatForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-04-16 06:50:53
Címkék: Bihari hírek
A Danone és a Nestlé új irányba mozdul a műanyaghulladék visszaszorítása érdekében – írja a Bloomberg.

A világ legnagyobb ásványvízcégei is kezdik belátni, hogy kezdeni kell valamit a rengeteg műanyaghulladékkal, ami jelentős részben a palackozott üdítőknek köszönhető.

Az Eviant gyártó Danone otthoni ásványvízballon, a Nestlé pedig újratölthető palack és ezt támogató saját rendszer piacra dobását tervezi.

 

Fotó: Danone

Előbbi Evian Renew system néven fog futni, és egy 5 literes, újrahasznosítható vízadagoló műanyag buborék lesz, ami 66 százalékkal kevesebb műanyagból áll, mint egy sima 1,5 literes Evian-palack. A buborék anyaga olyan vékony lesz, hogy minden feltöltés után más formát vesz majd fel, üres állapotban pedig összeesik.

A Nestlé water systemnek nevezi az újítását, és míg az Evian az otthoni ásványvízivást igyekszik megreformálni, ők a hordozhatóságra mennek rá. Sok részletet egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy újratölthető, saját palackokkal dolgozik majd a rendszer, a víz pedig választható ízekben és szénsavtartalommal lesz elérhető.

A cégek persze nem teljesen maguktól léptek erre az útra, az utóbbi időben rengeteg figyelmet kap a műanyaghulladék okozta környezeti kár, ami miatt a világ kormányai is egyre jobban koncentrálnak a területre. Az Európai Unió parlamentje nemrégiben szavazta meg, hogy 2021-től kezdődően nem lehet forgalomba hozni egyszer használatos műanyag termékeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!