2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
16 millió dolláros bírság a gázpedál-hibákértForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-19 11:44:57
Elfogadta a Toyota, hogy 16,4 millió dollárt fizessen az amerikai kormánynak, amiért „eltitkolta a gázpedál-hibákat” egyes márkák esetében - közölte vasárnap este az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumának autópálya biztonsági hatósága (NHTSA).

A minisztérium ellenõrzõ szervének közleménye szerint „a japán autóipari óriás elismerte a felelõsségét a gázpedál-hiba rejtegetésében, ami törvénysértés”.

Április elején a minisztérium azt közölte, hogy a maximális, 16,4 millió dolláros bírságot fogja kérni a Toyotára. Az NHTSA vasárnap esti közleménye „veszélyes hibaként emlegeti a Toyota egyes típusainál legkevesebb négy hónapon át tapasztalt pedál-beragadást, amit a cég nem jelentett idõben, holott tudta, hogy ezzel veszélynek teszi ki vásárlóit”.

A Toyota mostani bírsága a legnagyobb összeg, amit egy autógyártóra kiszabtak. Amennyiben elutasította volna a cég a megegyezést, illetve bármennyi bírság kifizetését, bíróság elé került volna az ügy.

A japán autógyártó 2,3 millió kocsit hívott vissza egyedül az Egyesült Államokban a gázpedál-hiba miatt. Világszerte nyolcmillió autót hívtak vissza nem csak gázpedál, hanem más mûszaki problémák miatt is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!