2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Egyre túlterheltebbek az alkalmazottak, egyre több profitra hajtanak a cégekForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2019-04-16 07:06:38
Címkék: Bihari hírek
A cégek komoly kihívásokkal küzdenek, új technológiák alkalmazásával próbálják könnyíteni a munkavállalók helyzetét, azonban ennek ellenére az alkalmazottak keményebben dolgoznak, mint valaha. Mégis hogy lehet ez? Erre keresi a választ Josh Bersin, a világ egyik legelismertebb ipari elemzője.

 

Radikális változások zajlottak le az utóbbi években a munkaerőpiacon: borzasztó háború folyik a soft és technikai kompetenciákért – írja a portfolio.hu. Kihívásokkal küzdenek a cégek és a vezetők az elköteleződés, produktivitás és az alkalmazotti élmények megteremtésében egyaránt. Áttörő változás kezdődött a demográfiában is.

A munkaadók új technológiák alkalmazásával próbálják könnyíteni a munkavállalók helyzetét, azonban ennek ellenére az alkalmazottak keményebben dolgoznak, mint valaha. Mégis hogy lehet ez? A lap Josh Bersint, a világ egyik legelismertebb ipari elemzőjét idézi, aki a londoni UNLEASH konferencián beszélt a cégek és munkavállalók kihívásairól.

Bersin beszélt arról, hogy a cégek vezérigazgatóinak 83%-a radikális változást vár a mesterséges intelligencia használatától az elkövetkezendő 3 évben. 41%-uk robotizációt is tervez bevezetni a szolgáltatási vagy termelési szektorban. Mindez természetesen a produktivitás növelését, felélesztését szolgálja.

De mi van az emberekkel? A számok alapján az USA-ban2011 óta lassul a produktivitás. Pedig az alkalmazottak egyre inkább túlterheltek:

-          egy átlagos okostelefon használó naponta 150-szer veszi kézbe a telefonját,

-          az amerikai populáció 40%-a úgy gondolja, hogy lehetetlen egyensúlyt teremteni a munka és a magánélet között,

-          a cégeknek csak kevesebb, mint 16%-a tervezi egyszerűsíteni a munkakörülményeket és ezáltal csökkenteni a munkahelyi stresszt,

-          a cégek 80%-a erősen összetettnek vagy komplexnek értékeli a munkavállalók feladatait,

-          egy átlagos munkavállaló a munkanap 25%-át tölti e-mailek olvasásával,

-          a munkavállalók 49%-a választaná a több szabad időt a plusz pénz ellenében.

Ez az oka annak, hogy a HR technológiák piaca óriási mértékben nő, hiszen a termékeikkel a dolgozók jóllétét, elköteleződésének stabilizálását és természetesen a még nagyobb produktivitást segítenék elő.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!