2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Májusban jön az új TakarékbankForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2019-04-17 20:18:27
Címkék: Bihari hírek
A Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt., valamint a B3 TAKARÉK Szövetkezet egyesülésével 2019. május 6-án elindul a Takarék Csoport új kereskedelmi bankja, amely a Takarék Csoportközponti bankjának vállalati és lakossági számlaszerződés-, betét- és hitelállományait is átveszi, olvasható a cégcsoport közleményében. (A takarékok egy bankban történő egyesülésétől már sokat írtunk.)

Az új Takarékbankhoz a tervek szerint október végéig a többi 11 takarékszövetkezet és a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. is csatlakozik majd.  A 2010-es évek elején még több mint 120 kisebb-nagyobb takarékból álló integráció 2017 végére 12 regionális takarékban egyesült. 2018. november 30-án a Takarék Csoport központi bankjának közgyűlésén a takarékok úgy döntöttek, hogy 2019. október végéig egyetlen új országos lefedettségű kereskedelmi bankban egyesülve folytatják tevékenységüket.

Ennek első lépcsőjeként kezdi meg működését 2019. május 6-án az új Takarékbank Zrt. a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt., valamint a B3 TAKARÉK Szövetkezet egyesülésével úgy, hogy a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 TAKARÉK Szövetkezet beolvad a Mohácsi Takarék Bank Zrt-be, amely ezzel egyidejűleg Takarékbank Zrt.-re változtatja a nevét. A Csoport központi bankja,amely MTB Zrt. elnevezéssel működik tovább, lakossági és vállalati számlaszerződés-, betét- és hitelállományát ruházza át az új Takarékbank Zrt. részére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!