2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Ezek a márkák óriási hasznot húznak a Trónok harcábólForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2019-04-18 06:29:10
Címkék: Bihari hírek
A világ vezető multinacionális vállalatai is látnak fantáziát a Trónok harca sorozatban. Ez nem csoda, hiszen a széria nézettségi rekordot döntött, a nyolcadik évad első részét 17,4 millió néző látta csak az Egyesült Államokban. Ez azt jelenti, hogy a sikeres árukapcsolás és a sorozat arculatának használati jogának megvásárlása kifejezetten jövedelmező üzlet lehet. Nem csoda, hogy külön whiskey, üdítő, társasjáték, cipő és édesség is készült már a sorozat alapján.

Április 15-én elkezdődött napjaink legnépszerűbb sorozatának, a Trónok harcának záró évada.

A fantasyben értelemszerűen  nincs termékmegjelenítés, nem szerepel benne reklám,  de ezek ellenére több multinacionális vállalat is megtalálta a módját, hogy meglovagolja a széria sikerét, és abból üzleti hasznot húzzon. Hogy mekkora pluszbevételt jelent majd ez, azt csak a kampányok kifutása után lehet pontosan megmondani.

A teljesség igénye nélkül, az öt legismertebb márkát gyűjtöttük össze a CNBC válogatása alapján.

 

Johnnie Walker

Világszerte – így Magyarországon is – kapható a Johnnie Walker különkiadású kevert (blended) whiskey-je, amely stílusosan a White Walker nevet kapta. A szórakozóhelyek ezt – a megszokottól eltérően – a fagyasztóból, deres üvegből töltik ki.

Emellett a márka anyavállalata, a Diageo egy teljes skótwhiskey-kollekciót mutatott be, amelyben több lepárló egy-egy házat (plusz az Éjjeli Őrséget) képvisel. Természetesen a skót térképet is átalakították, és így született egy látványos promóciós videó is, amely a sorozat főcímét másolja.

Monopoly

Szinte adja magát, hogy az egyik legismertebb társasjáték is licencjogot szerezzen magának a sorozat alapján. A Monopoly társasjáték ára 15 ezer forint, és olyan bábukat lehet választani, mint egy arany sárkány vagy egy ezüst tőr. Ingatlanok helyett az ismert kastélyokat lehet megvásárolni, és a Vastrón is szerepet kap.

Emellett a Rizikó és a Cluedo is kapható hivatalos kiadásban Magyarországon.

 

Oreo

Az édességipar sem maradt ki az őrületből, az Oreo is külön készült a 8. évadra, és a Közelednek a kekszek (Cookies are coming!) kampány keretén belül Trónok harca-tematikájú kekszek készültek.

Adidas

A világ egyik legismertebb sportszergyártója is kollaborált a Trónok harcával, és hat különböző színállású, limitált számú cipővel jelent meg. A színek a különböző házak jellegzetességeit tükrözik.

Inspired by the colours and details of the Seven Kingdoms and beyond The Wall.

Mountain Dew

Az Európában is ismert, bár kevésbé népszerű üdítőmárka egy olyan limitált szériás kiadású dobozzal jelent meg, amelyen Arya Stark halállistája szerepel. A halott nevek már át vannak húzva rajta. Érdekesség, hogy normál hőmérsékleten csak egy fehér doboz látható, de hideg hatására a lista láthatóvá válik.

Winter is here and our cans are BACK.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!